FixedGear.gr (Ιουλιος 13')

Fixedgear.gr (interview)

Αξίζει αρκετό σεβασμό το παρακάτω ΑΤΟΜΟ!!! Η δουλεία που κάνει είναι φανταστική και ποιοτική. Αρκετοί, πλέον, έχουν αρχίσει να ασχολούνται με τη κατασκευή custom frame, αλλά ο Καρδίτσα-dude το πάει αλλού. Δε μένει μόνο στη κατασκευή κλασικών γεωμετριών, αλλά πειραματίζεται και σε δικά του project. Στα πλαίσια ανάδειξης ατόμων και ομάδων που κάνουν “ΔΟΥΛΕΙΑ” για το ποδήλατο στην Ελλάδα, ο  Βαγγέλης Κακαργιάς μας παραχώρησε τη παρακάτω συνέντευξη:

curba cycleΌΝΟΜΑ:
Βαγγέλης Κακαργιάς

ΤOΠΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑΣ:
Καρδίτσα

ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ BRAND:
CURBA (CUSTOM MADE BICYCLES)

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙΣ:
Κατασκευάζω σκελετούς ποδηλάτων,κοινών αλλά και πιο τρελών μορφών,κυρίως δικού μου σχεδιασμού και ασχολούμαι με κάθε είδους κατασκευής που σχετίζεται με το ποδήλατο και όχι μόνο.

ΤΙ ΣΕ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ:
Οι κατασκευές υπήρξαν ανέκαθεν κομμάτι της ζωής μου.Ξεκίνησα με κάποιες αναπαλαιώσεις
αλλά γρήγορα κατάλαβα οτι δεν ήταν για τα δικά μου “μέτρα”, χρειαζόμουν μια πρόκληση κάτι πιο δύσκολο,μια σπαζοκεφαλιά.Έτσι και ξεκίνησα με ένα δικό μου σχέδιο ξεκινώντας από το χαρτί σχεδιάζοντάς το και καταλλήγοντας στο μέταλλο!Είναι μοναδικό το συναίσθημα να βλέπεις μια ιδέα σου να παίρνει “σάρκα και οστά” από εσένα τον ίδιο.

971073_523886484315781_1548344910_n

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ:
Δεν μπορούμε πιστεύω να γενικεύσουμε αυτή την απάντηση γιατί κάθε πόλη μας έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Όσο αφορά την Καρδίτσα, την πόλη μου,είναι εμφανές οτι λείπει η παιδεία και η πραγματική αγάπη για το ποδήλατο. Είναι μια πόλη αντιφατική όπου από τη κυριαρχεί η τάση να ακολουθείται η μόδα, με όποιο τίμημα, για το θεαθήναι, από την άλλη όμως είναι εμφανής η προσπάθεια αυτό να αλλάξει με τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά δύκτια στην Ελλάδα και την τοποθέτηση αρκετών spot με κοινόχρηστα ποδήλατα.

Δυστυχώς όμως ο βανδαλισμός είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης παιδείας που αναφέρθηκε πριν.

 

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:969765_653461911334659_1803716220_n
Θα άλλαζα τη νοοτροπία τους. Δεν είναι όλα μια φωτογραφία και το εμπόριο.

ΤΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΧΕΙΣ:
ΧΑΧΑ! Είμαι από τους τυχερούς!Έχω κάπου στα 15 ποδήλατα διαφόρων τύπων εκ των οποίων μόνο το ένα είναι αγορασμένο (τύπου MTB)
ενώ τα υπόλοιπα είναι δικά μου χειροποίητα σχέδια.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ RIDE:
Δεν υπάρχει αγαπημένη διαδρομή. Κάθε διαδρομή είναι μοναδική και έχει τη δική της μαγεία. Γίνεται έτσι αγαπημένη τη στιγμή που τη ζείς.

ΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ:
Ανάλογα για πιο λόγο θα ξεκινήσω και με ποιό ποδήλατο!Εάν η βόλτα προβλέπεται κοντινή δεν μου
χρειάζεται τίποτα άλλο παρά μόνο το ποδήλατο. Εάν η απόσταση προβλέπεται μακρυνή και με παρέα
απαραίτητα είναι εργαλεία για κάθε ατύχημα, τα οποία τα κουβαλάει πάντα ένας και σίγουρα το νερό!

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΑ:
Και ποιός δεν θα ήθελε να έχει το δικό του μαγαζί, αλλά την Ελλάδα της κρίσης κομμάτι δύσκολο.Οι όποιες προσπάθειες μου να συνεργαστώ με κάποιους οργανισμούς και να ξεκινήσω μια μικρή βιοτεχνια δεν οδήγησαν κάπου.Μεγάλο το τείχος που υψώνεται κάθε φορά, οπότε αρκούμαι στην αυλή του σπιτιού μου και στα μέχρι τώρα εργαλεία που έχω.Το καλό είναι οτι υπάρχει πολλή όρεξη και θέληση από εμένα γιαυτό που αγαπάω.

1003293_533454343358995_47863436_n

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ:
Όλα αυτά που δεν μπορεί να μάθει κανείς αν δεν με γνωρίσει προσωπικά. Το εργαστήριο μου είναι ανοιχτό για όποιον έχει την πρόθεση να με γνωρίσει.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙΣ:
Σε όλους αυτούς που αρνούνται να βοηθλησουν νέα παιδιά, με νέες ιδέες και πάνω από όλα αγάπη για τον τόπο τους.

ΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΑ RESPECT:
Θα ήθελα να το κάνω ονομαστικά αλλά δεν είναι δίκαιο.Οπότε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ασχολούνται με την κατασκευή σκελετών ποδηλάτων στην Ελλάδα του σήμερα αλλά και με κάθε είδους κατασκευής που έχει να κάνει με το ποδήλατο.

 

 

CURBA @ FACEBOOK 

curba cycle2

Visit betroll.co.uk the best bookies